Guestbook


 Name *
 Email *
 Website
 Text *
* Required

Anti-spam measures
Please insert the letter and number combination into the text field before submitting the guestbook entry.
6 + 3=

(8)
(8) Flavia si Chris
Fri, 6 July 2012 21:20:20 +0000

Am revenit in Delta pentru un "proiect" ceva mai special pe care nu-l voi dezvalui aici ca sa nu-i stric surpriza lui Iliuta. Dar vroiam neaparat sa scriem din nou cat de frumoasa este Delta, cat de mult trebuie ea protejata si cata grija ar trebui sa avem de acest loc inimaginabil de frumos care ni se ofera cu atata candoare la fiecare pas. Ne-a placut mult mult de tot tura asta pe care o vom pastra in suflet toata viata de-acum incolo iar Iliuta si Ionut au tot meritul pentru acest lucru. Fata de ce-am scris anul trecut, as vrea sa mai adaug ca - in cazul in care doriti o cazare impecabila si o mancare extraordinar de buna intrebati de tanti Nuti in Cristian. Nu stiu sa dau prea multe detalii geografice dar Iliuta va sti cu siguranta sa va ghideze. Multumim tuturor care s-au implicat in ideea noastra nebuna - Iliuta, Ionut, Nuti si ne revedem in cateva saptamani. Si apoi iar in septembrie :)

(7) Adrian
Tue, 27 September 2011 19:55:43 +0000

Hi Jud,

My name is Adrian.
Starting with 1985 I have done almost each year tours in Danube Delta; mostly with canoes but also with kayaks, our groups being between 3 to 35 participants.
Please feel free to contact me any time for feed back and recommendations. Regards

(6) Ionita Flavius
Thu, 22 September 2011 10:12:57 +0000

Pentru a rupe putin monotonia cu "multumim Iliuta" sau "n-am cuvinte sa desciu intru totul experienta.." am ales sa postam impresiile noatre din 2 - 3 zile petrecute in Delta intr-o excursie organizata de acelasi Iliuta.

Ziua 3 - Am mers pe niste canale si lacuri linistite toata ziua pana ce am ajuns la mila 23 - capodopera, vorba lui Cata. Am campat la Mila, am facut un dus fierbinte, si in sfarsit, stam si noi la o masa. Imi pare rau ca nu am fotografiat ciorba, saramura si crapul la gratar - intr-un cuvant - capodopera.
Acum stam si savuram apusul, la o tuica din partea casei, un wisky de la noi si inca o bere de la ei - ce mai - capodopera


Ziua 4 – Popas in civilizatie la Mila 23 - Un mic dejun copios, sau nu prea dupa parerea lui Panzachi. Noroc ca am auzit chelnerita in timp ce savuram un lapte si asteptam omleta, ca a strigat la unul care spala o barca, sa mearga pana in sat ca nu mai au oua.
Am impachetat mai repede in dimineata asta - ne asteapta Grasu la Crisan pe la 15:00, oricum, nici unul dintre noi nu a plecat flamand de aici.

Suntem la vreo ora de crisan, am ales sa campam in salbaticie - nu e chiar ideal locul, dar ne-am aranjat ok.
Am bagat fiecare cate o conserva- Cost cu Panzaru gatesc pestele prins, eu beau o Havana Claub

Ziua 6 - La propriu - zorii zilei - la 6:30 eram toti treji, pana la 7 eram iesiti din corturi.
Tot la propriu - in salbaticie- e aproape sinistru pe aici.
Impachetam repede si intr-o ora, doua ridicam tabara si ne caram.
Am inceput cu un foc mic sa ardem gunoiul - ce nu arde luam cu noi in sac menajer - adevarati ecologisti, sau cel putin nu suntem tarani ca altii care lasa saci de gunoi prin Delta, desi vin cu barci la locurile de peacuit - niste tarani.
Azi ne-am propus sa ne apropiem cat putem de mare dar sa ramanem totusi pe un canal- baietii vor neaparat sa mai pescuiasca inca o zi.


A fost bestial azi, poate una dintre cele mai misto zile. Dupa ce dimineata m-am trezit cu o radacina infipta in spate si alta in f... , am luat-o agale pe un canal drept al carui orizont era practic infinit. Ne-am revenit insa repede cand am dat intr- un lac, care desi era cu apa dulce, mirosea a mare. Vantul batea cu putere, a trebuit sa vaslim contra vantului cu valuri ce ne bateau din lateral.


Nu foarte tarziu am ajuns la mare - Dupa o baie binemeritata, tipete si urlete in spuma marii, baie la fundu gol, o joaca cu caiace in valurile marii, fiind goale de data aceasta, fara bagaje, am tras la mal, am campat pe plaja, ne-am luptat cu tantarii pret de vreo doua ore, ne tragem sufletul la un foc de tabara de se vede mai bine ca farul din Sulina. Tuica ne tine companie, mai tarziu mancam si o conserva incalzita in jar, ce mai, ....., ni se citeste fericirea pe chipuri.

Concluziile le trageti singuri, noi stim una si buna - cu siguranta vom reveni la anul!!!

(5) Ionut Dutu
Mon, 29 August 2011 12:22:17 +0000

Salutare! Multumim mult pentru tura de caiace extraordinara, pentru locurile superbe vizitate si pentru organizarea intregii expeditii. Este prima oara cand vizitam Delta si nu cred ca o puteam face intr-un fel mai deosebit. Asteptam cu nerabdare urmatoarea "iesire" organizata de voi.
Bravo!!!!!!!!!

(4) Martin from Jena
Tue, 2 August 2011 08:31:40 +0000

Took a trip from Tulcea to the Black Sea by kayak crossing most of the lakes above the Bratul Sulina. Its the best way to see many many birds to go by unmotorized boat. Thanks for the very friendly contact and professional organization.

Martin

(3) Flavia si Chris
Wed, 13 July 2011 19:24:48 +0000

Noi am fost un grup de sapte persoane, mai mult de jumatate dintre noi pentru prima data in Delta si care am decis sa o descoperim in caiac. L-am avut pe Ionut in barca de asistenta si am plecat de la Tulcea ca sa ne oprim a doua zi la Mila 23.
N-am cuvinte sa va descriu intru totul experienta noastra. Flexibilitatea de care a dat dovada Ionut, daca am vrut sa ne abatem de la drum sa mergem in "recunoastere" pe un lac pe care il zarisem cu coada ochiului printre stuf, ne- ajutat si sprijinit, astfel incat toata aventura a avut si un aer de expeditie :)), cunostintele lui impresionante despre Delta, ideile cu care ne-au indrumat, atat el cat si Iliuta, modul relaxat in care se gaseau solutii la toate intrebarile sau nedumeririle noastre, mancarea Oanei, OH DOAMNE, CE MANCARE! Cand a trebuit sa ne intoarcem a doua zi, eu si Chris am decis sa mai ramanem inca doua zile, astfel incat am ajuns si la Grindul Letea si de-acolo la Sulina!
Ca sa scurtam povestea, noi ne gandim sa ne luam o barca acum. Si un nou obiectiv tele :))

(2) Kosho
Thu, 26 May 2011 09:03:06 +0000

Salut Iliuta! Multumim din suflet pentru tot ajutorul dat, pentru bunavointa de a ne inchiria caiace, camion, veste, saci si harti, multumim pentru tot.
Asa cum am promis, te promovam puternic in cercul nostru de prieteni. Promitem ca vei reauzi in curand de noi: "Nebunii cu padele"

Kosho

(1) jud weaver
Sat, 17 September 2011 14:49:20 +0000

We are thinking about a week long canoe trip in the Danube Delta in 2012 and would like to contact people who have done this previously.